Bongol atas luka czer

Hai nak tanya ada x mom yg ada bongol kt atas luka czer.. Saya bru perasan 2hari ni.. Tak sakit tapi kdang2 rasa bongol tu bila aktif sikit.. Ada yg boleh share pengalaman. Tq

Bongol atas luka czer
6 Các câu trả lời

kalau boleh sis kurangkan bergerak dan minta bantuan suami or sapa² yg ada kat rumah utk ambil barang jatuh dsbnya.sebab saya ada pengalaman luka czer berdarah sebab tolak kerusi hospital.kerusi tu boleh lipat utk duduk dan boleh pakai utk baring masa tidur mlm hari.kerusi tu sgt² berat.masa kat hospital tu baby dah 2 bln lebih.kena operate ada sebab lain.lps tolak kerusi tu perut rasa nyeri sgt.nurse check ada berdarah sikit&nurse tanya kenapa boleh sampai mcm tu.saya cerita tolak bangku hospital.muka nurse tu berkedut sangat.mungkin sebab terkejut.nurse tu nasihat jangan angkat atau tolak benda berat lebih dari berat baby sebab kalau jahitan czer buka balik,nanti kena jahit mcm masa mula² bersalin czer dulu.saya jadi takut dengar.sekarang baby dah 7bulan lebih.luka dah baik dah.tapi still tak berani angkat benda berat sebab masih terasa nyeri sakit tu.nak bersenam angkat berat pun tak lebih dari 8kg berat anak dan nurse kkia nasihat jangan dulu bersenam angkat berat yg boleh beri tekanan pada perut sebab takut jahitan buka balik

2y trước

jalan boleh.. mmg kena banyak bergerak. tp angkt berat tu jgn lebih dri berat baby..sy hri ke 2 3 dah jalan..lancarkan predaran darah. tp tengok pada kita laa.. sy pon jenis xboleh duduk diam..

sy anak dh 6 bulan pun masih terasa sakit czer wlupun tak angkat berat.. aktif buat kerja rumah mesti sakit.. bila bongkok lama sakit belakang plus perut

Luka czer memang sakit even selepas day 2, Cuba jangan gerak sangat , gerak tapi sikit skit dalam minggu pertama, selepas tu baru Jalan Jalan lebihnya.

ada tak kat cni yg ank frst bru 8 bulan tp da prgnnt 2nd baby..ank frst czer..mcm mne ya dgn luka czer da elok ke?

Normal ke sis? Sbb saya pun baru ada dkt kiri and kanan

jgn bergerak sgt