....

hai, nak tanya ada tips x untuk pregnant ? saya kahwin dah masuk 5 bulan.. teringin nak punya zuriat ?

29 Các câu trả lời

Kalau pendapat saya, doa tu penting. Doa dipercepatkan zuriat kalau boleh pada tahun 2019, dan pada bulan ini secepat yg mungkin( maksudnya, doa mesti specific) doa juga supaya rahim kuat. Dan doa lah apa apa nak doa. Mcm saya ckp tadi, makesure doa tu specific. Yg kedua, beli opk dkt lazada. Tak silap haritu beli 30 set harga tak sampai rm13. Sekali ada 10 pregnancy test. Mmg murah. Tapi berbaloi sbb kita boleh check hari hari waktu subur. Check waktu subur mesti lah dalam lingkungan waktu 10am mcm tu. jangan terlalu awal sangat. Bila waktu subur tu, game on lah. Make sure lepas game on, alas punggung dgn bantal. Bagi tinggi sikit. (Jangan terus basuh vagina) inshaAllah dgn beberapa tips saya ni, sedikit sebanyak boleh membantu puan dalam usaha mendapatkan zuriat. Yg penting fikiran mestilah positive dan percaya, rezeki anak tu daripada Allah. Cepat atau lambat, Allah tau yg terbaik untuk hambanya ❤️

pokok pangkal itu semua kerja Allah... kite kne berusaha doa tawakal inshaAllah rezeki tak salah alamat... sy share tips dr segi mknn ye.. cuba try test minum air rebusan kacang hijau.. kunyah kacang hijau skli... byk khasiatnya... boleh google k... mcm sy minum selang sehari or dua hari skli... caranya.. amek sengenggam kacang hijau rendam dlm 30mnit then rebus letak gula batu or madu dh sejuk minum... amalkan mse period sbb kite tak sure bile pesenyawaan kematangan tue berlaku... moga sis dpt zuriat yg baik... and sy sllu amalkan doa

1st sekali bdn kne jge.. bkn maksudnye cntik kurus lentik ke apa... bg cergas.. bykkan buat aktiviti bg stamina tu ade n makan makanan berkhasiat.. asid folic jgn lupa bg kuatkan rahim utk persediaan.. husband pun kne sama2 dlm hal die.. die pun kne cergas utk hasilkan sperma yg berkualiti.. klu rokok mtk kurangkan.. n aktiviti sex klu boleh 3 hri sekali pun dah ok klu kerap sgt sperm pun x brpe kualiti. just enjoy jg stress2 ok pikir psl nie.. good luck dear... hrp ade rzeki utk awk. bby 2020.. hehe

Sblm sy khwen, prnh jgak urut stubuh, angkt prnakan.. mknn pun kne jge.. mse tu xmkn acid folic pun.. awl bln 3 kwen, hsbnd cuti smggu krje dlm bbrpe mggu bln 3 tu xdtg haid.. dlm mse smggu tu la sy brsma.. sy dan suami PJJ.. last sy period bln 2.. cek positif.. alhamdulillah rezeki awal.. mmg xrncg pun klau ade trma klau xde pun trme.. hehe skrg dah 20w.. 🤗

Jgn stress, jgn terlalu fikir having sex utk dptkan anak. Do it mcm biasa, with fun & love. Maybe boleh gap kan activity sex 3-5 hari sekali utk kekalkan kualiti sperm suami. Download apps utk detect waktu subur so that u can plan. Dlm masa yg sama jaga makan, amalkan folic acid & amalkan doa nabi zakaria. Good luck dear.

Sy bru kawin bln 8 thn lpas.. Pn teringin nk zuriat.. Mcm susah nk lekat.. Xde mkn pape.. Pastu google2 tnmpk pasal folic acid appeton.. Rmai feedback mengandung lpas amalkn.. Jd sy just try dlm bln 2..bln 3 xdtg period.. Check positif.. Alhamdulillah.. Skrg da 3bln lebih..

5y trước

Hehe.. 😀

sy nikah dh dekat 3 thn, lepastu sy brhnti krja, sy jaga diri trutama bhagian dalaman,n sy turunkn berat badan. kerap brsama suami pd wktu subur. dlm masa 2 buln sy jaga, Alhamdulillah lekat, skrng 28w... mngkin rezki blum ada... sabar...

Sy kawen dec 2018.. Sbb kan faaktor kerja april 2019 bru malam pertama dgn suami.. Tp sblm bersama sy dh amalkan acid folic beli kat guardians.. Then sy download "my calendar" tgk hari subur sy.. Sy ajak suami mini honeymoon.. Alhamdulillah bulan may dah preg:))

Tip... Doa Having sex with your partner frequently Makan folic acid walaupon xpreggy Tidur cukup Jgn pikir sgt tentang Hamil nnty stress Sebab rezeki anak ni setengah org datangnya cepat Dan setengah nya lagi mungkin lambat... Yang penting doa😘

Saya setahun setengah, mmg usaha mcm² sis. Berurut, minum mamomhope, mkn acid folic. Saya mkn dari start kawen smpai skrg.Alhamdulillah 7w, baru je lagi. Jgn stress, positif je. Paling penting doa. Mintk hari² 🌹InshaAllah mesti ada nnti sis! 😊