Badan rasa tak sihat

Hai. Nak tanya, ada sesiapa pernah rasa sakit tekak atau nak demam tak? Kalau ke klinik masa mengandung ni boleh makan ubat ubat klinik ke? Risau pulak

10 Các câu trả lời

Sy 1st trimester 2week batuk dan sakit tekak.smpai ilang suara.1st week dmam xtahan g farmasi beli ubt batuk n sakit tekak utk ibu mngandung tu pun xberani mkn byk .sy mkn 2kli je.byk minum air agak2 panas suam..lpas tu mggu 2 jumpa misi misi ckp ubt batuk n tekak ni utk lega kn je bkn utk sihat.jd minum air masak panas suam kata nya.jumpa dr dr bg ubt penadol kk tu.kalau dmam apa dr xbg kite ambik ubt suka2 ati..

Biase ubat yg doc consume memang special tok org preggy..tapi jgn makan sembarang kalau bukan dari doc..bahaya..nurse pun xbagi makan panadol solube..die suruh refer doc dulu..😊

Boleh cuba minum air madu suam dengan lemon. Kalau ke klinik, dan doktor dah prescribe ubat untuk ibu mengandung in shaa Allah boleh makan.

Saya haritu macam sis jugak. Saya pergi je klinik lepas tu bagitahu saya mengandung. Doktor akan bagi ubat yang tak effect dekat baby

Pergi klinik untuk check ubat apa yg boleh dimakan atau tak boleh makan. Paling senang, try cara semula jadi

Sy beberapa kali demam spanjang prgnant, ubat yg doc prescribe & PCM / Panadol biasa boleh mkn..

Panadol je boleh sis..sy dlu pun mcm 2 Dr ckap 2 je yg boleh untuk kurangkan sakit

Boleh pegi klinik. Sy masa awal2 pregnant selalu jg sakit. Jumpa doc n dpt ubat.

Pergi klinik ok. Doc akan beri ubat yg sesuai

Pcm boleh je