Ubat tambah HB

Hai mummy, tau tak ubat iron selain iberet dengan ferrous fumarate??? yg x prlu mkn 3serangkai ubat tu.... sbb misi ade mention tapi lupa.... hb trun mndadak checkup td.... selalu mkn ferrous fumarate yg wrne coklat tu, tapi kdg2 x leh nk masuk tekak.... boleh suggest mummy2 sekalian....

1 Trả lời

Saya 2 kali pregnant 2 kali tu jugak hb low... Saya makan iberet folic... Dalam tu semua ada... Tapi mahal sikit... Di farmasi ada... Tapi mungkin saya ni jenis hb low, bp low... Macam kurang berkesan... Disamping tu saya minum jus Mamariam... Banyak makan bayam... Jambu batu... Minum banyak air...