Waktu bila kena pergi hospital

Hi mummies, saya nak tanya.. kalau nak bersalin nanti, just walkin je ke dekat hospital? Lepastu kalau takda tanda apa apa tapi dah sampai tarikh due date, kena walkin jugak ke? Atau kena ada tanda apa apa dulu baru pergi hospital? Boleh tak share pengalaman korang macam mana #ingintahu

6 Các câu trả lời

kalau ikut pengalaman sy,masa perut sakit dan rasa nak bersalin,sy terus ke maternity wad tak kisah la pukul berapa pun. kt dlm sana nurse akan buat VE sebelum buat keputusan utk warded atau bg kita balik. tp anak sy 3 org tak pernah lg nurse suruh balik sebab bukaan dah ada. kandungan ke 3 sy ni ada special sikit sebab sy ada gdm,so awal² lg 35w doc dah bagi surat IOL utk serah diri 39w 6d,kalau belum bersalin masa tu. sy tak boleh bersalin lebih dr due date. Tp Alhamdulillah,sy bersalin 39w 1d

kalau dah ada salah satu tanda nk bersalin terus walkin pac. jangan pergi bahagian emergency pulak tau☺️. kalau kita overdue belom ada tanda, nanti masa last checkup dkt kk nurse akan bagi tarikh. semoga urusan awak dipermudahkan❤️🌻

dah sampai due tp belum bersalin selalunya ada check up last dgn kk. & nanti doc bg tarikh utk serah diri sekiranya belum bersalin juga sbb taknak overdue. kalau dah ada tanda, terus walk in ke PAC.

kalau dh ada tanda terus pergi hospital yng dkt... kalau x brsalin jugak ..nnt doc kk akan bagi tarikh utk serah diri😁...

Kalau dah sampai due tapi belom bersalin biase nye doc akan bagi surat utk serah diri .

PAC to penuh ye apa?

2y trước

Ouh, terima kasih