KEPALA ANAK SUKA SENGET KE KANAN 😣

Hai momy momy dalam ni , macam mana ya nak buat kalau kepala anak suka senget ke kanan ? Hhm , dia akan teleng ke ? Bayi nak masuk 3 bulan . Ada cara cara bagi kepala bayi tegak tak ?##seriusnanya #bantusharing #firstbaby #firstmom #worryingmom

5 Các câu trả lời

Hi sis...ini pengalaman sya...perasan anak selalu senget kepala...masa dia 4 bulan perasan ada kelainan pd jari tgn,ibu jari kanan panjang ..pdhal masa dlm kandungan smpi la lahir nurse/doktor xda ckp apa² mslh..brpn dah buat detail scan...lps tu bawa ank pergi emergency dn buat xray,masa tu pn xnpk ada mslh pd ank sya,shingga d rujuk ke bhgian pakar tulang kanak².slama tu kes dia hanya di rujuk sja..sehingga thn 2020 bru doktor kesan ank sya ada torticollis.Smpi ke hari ini,ank sya sda 6 tahun,masih byk appoimnt dn klinik yg berbeza² setiap bulan.Dn bln 10 ni akan buat MRI yg kedua,sbb doktor kesan tulang di bhgia leher dia bersambung,dn ada antara tulang blkng dia yg xsempurna...Cuma sya bsyukur sbb dia normal mcm org lain,berlari melompat semua aktif..cuma doktr pernah ckp dia xble jatuh,sbb klu dia jatuh kemungkinan dia ble cacat seumur hidup..itu jak yg saya risau..

sama. 🥲 bentuk kepala dia jd flat sebelah kanan sbb suka baring arah tu. masa tummy time pun kepala tegak bbrp saat je, then senget ke kanan. skrg baby sis dah okay ke?

2y trước

Kena selalu betulkan sis. Kalau awal awal sempat lagi nak bentukkan kepala baby tu supaya tak leper

habit rasanya, mommy betulkan leher dia kalau nampak dia teleng ke kanan tu. mungkin sebab leher dia belum kuat lagi.

dulu anak saya pun mcm tu jugak..lepastu alhamdullilah..dya ok sendiri..cuma sis kena kerap alih

sama anak saya 3 bulan suka senget ke kanan jugak. risauu. tidur mmg selalu ubah posisi tidur