Mornings sickness

Hai mommys, ada tak sesiapa morning sickness sampai perut masuk angin sehinggakan kita x lalu langsung jamah makanan

18 Các câu trả lời

bukan setakat morning sickness.. night sickness pun dah .. alhamdulillah la ni dah kurang.... saya sampai kena pi hospital tambah ayaq kes muntah teruk sangat... doktor pesan makan sikit2 tapi kerap ..ish gena la nak makan time tu makan ja muntah bagi ubat tahan muntah pun tak jalan gak sama je ...last2 pi jumpa bidan buat ayaq penawar... alhamdulillah memang kurang ...ooo lagi 1 jangan biaqkan morning sickness jadi teruk salah satu sebab boleh menyebabkan bleding saya dah kena

1y trước

ya allah ye ke sis.. bru thu kalau teruk sngt boleh bleeding..tgk tiktok bidan2 moden ni ckp bila morning sickness teruk ank kita kuat.. tp kalau dh smpai bleeding seram oiii... kuatnya sis..huhu besar tu dugaan.. sy on ubat ja.. tp skrg alhamdulillah ok dh..

sy hri tu 8 minggu ke atas bru strt... and sampai lah 12 -13 minggu..then hilang dh.....mknn kgemaran pun x ley nk telan....kena dgn bau nasi pun loya😁..pagi2 nak gosok gigi tu..x payah ckp😁..... tapi sis kena makan jugak..jgn bagi perut kosong..makan dlm kuantiti yng sdkit... minum air putih byk... . alahan tu akan hilang sikit2 nnt.... jaga badan..rehat byk.... kalau teruk sgt sis jumpa dctr.....

1y trước

hehee betul tu, saya sampai kena on ubat, teruk sngt..skrg alhamdulillah ok dah.. syukur.. hehe

saya morning sickness sampai ke malam sickness nya...tak makan kena marah suami..dh makan keluar balik,ulang alik tandas rasa nak pengsan tp tak pengsan gak..sudahnye ke hospital,1 malam je dlm wad esok bole balik... lepastu 2minggu lepas balik dri hospital kena lagi..tahan wad 1 malam esoknya bole balik.. boleh kira sebulan sekali masuk wad sampai usia kandungan 4bulan...hahaha

1y trước

ya allah hebat ibu2... hehee bab kne mrh dgn suami tu ye.. tp aleh2 suami kna balik..hahaa kita dh lembik ni.. kalau tlg mkn utk kita syok la jgk..hahaa.. ya allah seram sy dgn hosp.. tp skrg alhamdulillah sy dh ok

sayaaaa.. masa awal2 pregnant berat badan turun mendadak sebab tak lalu nak makan.. nak masak mmg tak boleh nak bau masakan, terbaring je masa awal2 pregnant.. saya standby kacang2, biskut utk alas perut.. kadang order makanan masam2 macam tomyam, mana yg kena selera tekak bolehlah makan.. kadang muntah balik.. tanya nurse pun nurse cuma nasihat paksa makan je, takde cara lain

1y trước

alamak...kdg rasa waktu tu mcm giveup kan.. bkn sekejap rsa rini xslera esk ok xpe jgk..hehee sy agk terul smpai dr bg ubat. skrg alhamdulillah alahan xdk dah..

Sy awal pregnant, alah teruk muntah tak henti. sampai tengok makanan Pon rasa tak selera. makan mcm terpaksa susah nak habiskan. kadang makan nasi sesudu Dua je. sbb muntah lg banyak dari makan. sampai badan lembik. penah pitam sekali. strt dari tu mmg standby makanan Manis mcm coklat ke sbb taw Benda lain kurang makan takot tak de energy lgsung.

1y trước

sediakan makanan manis tu betul.. sy pon mcm tu jgk..kdg pikir ya allah ank aq ni cukup ke makanan..asyik muntah je aq ni..hehe

sye! utk elakkn perut angin + muntah, kne tukar jdual mkn.. bgn tdo paksa jgak mnum air & mkn bskut.. selang 2 jam mkn lg.. roti ke kuih ke.. selang 2 jam bru mkn lunch.. lps tu dlm kol 4 snackg plak.. pas tu dinner.. cara nie bkesan utk sye.. x bley skip mkn pg, klu x, perut mragam, msuk angin smpi rosak mood 1 hri...

1y trước

huhuu betul tu alhamdulillah menjadi utk sis.. saya kna on ubat ..tp skrg eksen dah.haha alahan dh xde

Bole try gaviscon utk legakn angin. Sy dlu angin sampai bisa 1 bdn, try gaviscon elok tros. Makan pain killer berbiji2 pon xjalan. Cuba Makan bubur ke asalkn perut berisi. Or maybe buah2 yg manis ke masam ke ikut selera. Kenangkn anak dlm kandungan n telan je apa2 okay? 💪🏻

1y trước

tu la tq sis... ubat tahan sakit tu jenis ape ye..hehe saja buat tambah ilmu... sbb kenang kan takut ank x kenyang haha gagahkan jgk..syg oiii

sy masa 7w smpi 15w mmg teruk alahan setiap mkn je muntah smpi lemas perut sakit perut kembung msk angin.. mmg sengsara tp kena sbr.. sis jng biarkan perut kosong ye. makan sikit2 tp kerap..

1y trước

tq sis.. tu la.. im survived kena awal dr 5week smpai msuk trimister ke 2... tup2 hilang..fuh..mcm magic

Mmg rse bloated n msuk angin sis. Sy minum air kelapa bru lega morning sickness. Mkn buah n mnum susu sbb x thu nk mkn ap. 😅 lme2 nnt dh kurang, berselera mcm piranha.

1y trước

sis boleh jgk minum2 susu.. haha sy air kosong pon xlalu.. smpai kna on ubat..tp skrg alhamdulillah ..bab mkn mcm piranha tu setuju sngt..haha dh kena warning

Kena mkn sikit . Kalau tak mmg kena muntah hijau n gastrik .. saya dah merasa , mmg sakit n perit .. sampai duduk wad . Skrg dah 32w . Masih kena gastrik tu 🥹

5mo trước

heehe ye munirah.. apa pon jgn lupa mkn walaupon sikit.. sy minyak angin cap kapak dh jd bff hahha..sbb kan terlampau teruk g klinik swasta checkup doktor bg ubat muntah n angin..skrg alhamdulillah ank dh msuk 7 bulan dah..