Gatal gatal

Hai mommy Maaf kalau soalan saya agak sensitif Saya preggy.. selepas bersama suami, bahagian sulit saya jadi gatal2..terutama di bahagian clitoris.. geram nak garu..tapi risau jadi makin teruk Bila basuh, lap, ok sekejap Lepas tu gatal lagi.. ada tak mommy macam saya? Dah pergi klinik, tapi kebetulan doktor lelaki Jadi segan nak cerita secara detail 🥺 Doktor bagi ubat makan antiviral dan cream untuk sapu

14 Các câu trả lời

Saya pernah alami dari awal trimes smpai dh 3rd , lepas bersama kena bersih betul2, kalau dh cuci still gatal , ambil garam halus dan sapu pd tempat gatal . ia akan rasa pedih yg sekejap then cuci dgn air suam . Pakai pakaian dalam yg loose . In Shaa Allah xkan gatal lagi . Ada juga doc sarankan basuh pakai air yg suam diletakkan asam keping

tanda kencing kotor (UTI). kena kerap bersihkan sebelum & selepas bersama. jgn pakai panties ketat2 & cari material cotton. tukar panties selalu. buat sitz bath. kena jaga hygiene & kurangkan minum manis. kalau dah sapu ubat masih tak ok, stop jap bersama sbb takut ada jangkitan lain.

saya masa awal pregnancy time tak tahu pon saya pregnant, mmg sgt gatal vagina lepas bersama suami. air mani tu rasa mcm panas sgt kat dalam yg saya mmg kena cepat2 basuh. tapi makin lama makin takde rasa panas dan gatal tu. tak sempat nak tanya doktor. sekarang dah takde masalah tu.

saya pulak dekat bahagian bulu tu. garal macam nak tumbuh bulu lepas kita cukur tu. tak bersama pun. tapi gatal. tapi on off on off. selalu saya garu je guna kain bersih. sebab kalau guna kuku nanti luka.

2y trước

betul sis.. saya pun gatal bhgn bulu2 tu asal panjang sikit, jadi gatal sgt sampai x pakai panties dah skrg sbb nak selesa 😂

sy cerita je mslh mcmni wlpn doc lelaki. diapun dh biasa dgr mslh mcmni .. kalau x cerita mslh meleret sis. sy rela bgtau drp tanggung seksa stress jadinya. lgpun skrg pakai mask kan xde la malu sgt.

saya ingat saya sorang mcm tu memang gatal tapi sye on off bila dh start makan something time tula gatal mcm mne nk hilangkan ni?

saya cuci guna daun sirih asli cmpur air panas tp suam2 sikit..fuhh memang lega..hilang terus gatal2 tu

saya guna daun sirih,rebus dengan biji manjakani..tggu suam2 pastu jirus kan kat bawah lps mandi legaa sis..😊😊

guna fefet insyallah mujarab saya 3 tahun dah guna rasa gatal keputihan bau semua hilang

Bli garam bukit. Xpn garam kasar. Masukkan air panas. Buat cebok… bia bunuh kuman