air ketuban bocor usia 30w

hai mommy2 smua ade x sma kes mcm sy air ketuban leaking kandungan baru 30w..changes utk baby macamna ye..skg tgh admit hospital putrajaya..setakat ni check heartbeat baby ok lagi..risau sgt..anak first

2 Các câu trả lời

Sis dah kene warded ke skrg ni? Sbbnya bahaya kalau leaking baby boleh kurang oxygen, tapi kalau heartbeat baby okay dan konsisten alhamdulillah sis, doktor ada buat CTG ye? Kalau mcm tu okay la ada yg boleh pantau keadaan sis dgn baby🥰 Saya doakan sis dan baby baik2 saja 🤲🏻

2y trước

Alhamdulillah sis nasib baik air ketuban paras normal lagi syukurlah 🤲🏻 baik sis terima kasih jgk untuk doanya, saya pon sedang mnunggu hari jgk ni. Sbbnya baru ni check kat PAC bukaan dah 1 cm ada contraction palsu aje, tapi doc suruh balik sbbnya contraction tak terlalu tinggi setakat 60/70 je, mgkin kalau dah 100 ++ kne tahan dah kot. Takpelah hihi saya pon sedang mnggu tanda2 yg lain🥰 smoga Allah taala mudahkan segalanya urusan kita bersalin nanti ye ibu2🤲🏻🌹 amin ya rabb❤️

Saya anak first pun macam tu sis , lepas 2hari leaking doc suntik ubat matangkan paru2 . Dua dose . Lpas dapat yg kedua dose malam tu trus nak bersalin . Moga sis dipermudahkan 😊 tapi time tu saya 32weeks ..

2y trước

sy smlm lepas check smua doc ccuk dexa terus..pagi td dh settle 2dose..harap baby okla..gerakan pn masih normal..stakat ni xde sakit perut apa..dh masih leak sikit2..