Air ketuban banyak

Assalamualaikum mommy semua,.. Maaf sy nak tanye, ade x ibu yg pregnant ade kes mcm sy, air ketuban byk, dan perut besar dr sepatutnye.. Sy risau😞 usia kandungan sekarang 30w 6d.. Esk kali kedua minum air gula.. Minum air gula yg 1st alhamdulillah xlekat kencing manis.. Sy buntu, macamana nk kurangkan sikit air ketuban tu

4 Các câu trả lời

Saya yang tak makan benda manis sangat pun sangkut GDM week 28. Sebab hormon semasa hamil juga, boleh block fungsi insulin dalam badan. Saya pulak ada faktor risiko PCOS, pernah kena masuk IV steroid sebab penyakit. Benda ni pakar saya kata biasa je kalau ibu hamil kena. Mak cik saya dulu pernah sangkut GDM anak bongsu dia sedangkan makan sihat. Tak perlu risau, team up & bincang dgn doktor.

brapa sis air ketuban tu saya pom air ketuban bnyak jgkk xde sangkut gdm

Selalunya air ketuban banyak ada kencing manis.

kurangkan pengambilan mknan/minuman bergula.