berat badan

Hai mommy2 semua... Takpe ke berat naik cepat sgt ni? 14/7 bukak buku pink - 42.5kg 7/8 - 44.6kg Smalam timbang 45.++ Sekarang 16 weeks Normal ke cpat sgt naik? Ke kena kurangkan makan?

1 Trả lời

Dulu doc kk saya ada bgtahu, average berat naik 1-2kg sebulan. Kalau naik lebih dlm masa cepat, nanti akan kena check BP setiap hari & test minum air gula lagi. Saya terkena gak dulu berat naik 4kg dlm masa 1bulan,terus kena check BP 2hari sekali & kena minum lagi air gula 😅

5y trước

Ala tkutnya...masa trimester pertama hr tu mabuk teruk xlalu mkn...la ni msuk trimester ke2...mabuk hilang selera mkn pun dah dtg....tu mkn byk tu...risau pulak..