ruam,keliru

Hai mommy2 sekalian,nak Tanya...anak saya 5 bulan masuk bulan 11 ni,ruam dekat pipi masa start ada,masa bulan 3,sampai la berlanjutan sampai sekrang,mula start tu bulatan kecik,lama2 merebak ke pipi sebelah kanan jadi besar,merah2..bila rujuk dekat doc kk,kata ruam susu,puas saya jaga lap bahagian tepi2 mulut selepas susu,tapi kenapa sampai skarang tak hilang..bila gatal datang bby tenyeh2 kat muka sampai saya perasan ada kluar air,time tak tenyeh pun still air kluar bila tido..lagi satu merah2 bahagian dada,perut,peha,kepala lutut,baby duk garu2..boleh bagi tips X,camne nak pastikan ni ruam susu atau ekzema...

ruam,keliru
14 Các câu trả lời

G klinik sis, anak saya pun macam tu, ingat kan ruam, g klinik Rupa nya kurap susu, lama jugak la merah2 kat pipi Dan badan, g klinik Dr bagi cream nanti, anak saya pun gatal, skrang dah OK, pergi klinik dulu..

5y trước

OK sama sama,

Sis try tasneem natural (skenz) bekas warna purple . Kat shopee ade jual . Anak sy dulu ruam susu bentuk bulat je dekat pipi diee sapu krim tu Alhamdulillah 3 hari da elok

5y trước

Takde jual . Try tgk dekat Shopee

Awal2 dulu ada juga kat anak ni, lepas jumpa doktor kulit then okay. And dia suggest jenama qv tu kat watson. Tapi jumpa doktor dulu kat swasta. Few weeks okay dah

5y trước

Ramai nurse cakap sebab susu, tapi sampai dahi ada

Jgn guna losyen untuk muka baby... I guna virgin coconut oil... Beli kt pharmacy.... Lap muka baby dgn air suam use kain thn after kering sapu oil tu

Kena jumpa pakar dlu sis....bru kte tau ank sakit kulit apa..jgn guna produk apa2 lgi.. nanti takut ada kesan sampingan lain...

5y trước

Ok tq sis untuk nasihat.

Sis lbh baik bawa jumpa doctor. Maybe it’s eczema. Boleh guna krim ezzera. Apply thin layer but the best consult doctor ya 😊

5y trước

Sama2 😊

Doktor kk takda bagi krim kah sis? Mgkin sis blh cuba bawa baby ke klinik pakar kanak2, manalah tau dktor kk slh diagnos ka

5y trước

Tulah...yang bnyak kis sis dapat,aquos dgn steroid

Ikhtiar guna skeenz balm dari tasneem in shaa allah membantu https://wa.me/60142659754

Cuba trai taruk tpg Ubi buat mcm bedak.. Mana Tau elok.. Kita iktiar j.. insyaallah

5y trước

Ok tq,untuk tips sis

nasihat saya..sis bawa pergi jumpa pakar kulit..minta nasihat dan pendapat depa..

5y trước

Tu yang sis akan buat...risau pulakk,