new born dbenarkan ke naik kpl trbang?

Hai mommy2, New born bole ke naik kapal trbang ke ? Plss bgtaw mommy2, klo bole naik kpl trbng, atau pun brp bln bby bru bole ?

7 Các câu trả lời

Rasanya bby tk boleh lgi naik flight .. Huhuu . kena berpantang dahulu .. Tapi tak sure la bpe bulan .. Kena tnye pihak hospitl la kot utk pastikan .huhuu

Anak sya 2bulan cmtu Tak slah,sya bawak nek flight.tp sngapore jelah.. Alhamdulillah ok..apa2 pon mnta nasihat doctor dlu ya sis.moga dipermudahkan

5y trước

Sy nk bwa naik flight, twu to kl. Amin. .

kalau newborn takboleh, risiko tinggi. Tapi depend juga, refer doc lebih baik. heheh

Sebulan ke 2bulan dah boleh... Saya pernah bawak anak saya... Insya Allah

Kalau 6bulan dah boleh kot, tapi bergantung pada antibodi baby juga

Boleh je.. Saya dulu baby 35hari dah naik flight..

Sy baby 3 bln dah naik flight tp domestic je