pampers

Hai mummy bole Suggestkan jenama pampers yang bagus tuk New born? Risau sebab kata kawan2 newborn mudah melecet ?

41 Các câu trả lời

bli dlu 1 pek apa2 jnama yg mmpu mlik..sbb pampers ni byk digukan sehari2an.. kmudian spnjg 1 pek tu monitor keadaan baby.. skiranya ada tnda2 lecet dan ruam sila hnti dan tuka brand lain. prlu jg peka punca2 lecet.. kne sntiasa make sure baby tdk berada dlm pampers yg bsh trllu lama. knp kne bli skit skit je..sbb baby ni brtuka size sgt cpt.. jd elak bli stock..krg ptot da tuka size tp msih pkai size yg lama..ia pun boleh sbbkn lecet.

Untuk penggunaan pampers bayi baru lahir sis kena try & error. Mungkin boleh beli pek kecil dulu. Macam saya, Alhamdulillah anak okay takda rashes atau seangkatan dengannya. Saya beli Pet2 tape (murah), okay. Makcik saya melawat, belikan pampers drypers. Dah habis, cuba soft love, (lembut sangat) tapi mahal sikit 🤭 last guna huggies sampai sekarang anak dah umur 4 tahun 🙂

dari lahir anak pertama hingga yg ke-3 ni memang guna drypers je., x melecet., lepas berak sy akan lap guna air kalau baby la., kalau dah besar2 sikit sy cuci guna air je. lepastu bagi kering2 angin jap,baru bagi guna pempers., n kerap gantikan pampers.. tapi semua kulit baby tak sama kan., try beli pampers pek kecil dulu la., cuba dahulu mana yg bagus.👍👍

beli yg kecik je dulu try tkut xssuai ke mcm mne ..mcm saya guna drypers dari newborn until now 3bulan ok alhamdulillah ssuai untuk kulit baby.. tapi newborn kene beli lebih tau sbb baby bnyk berak.. saya haritu dlm 3 pack kecik newborn.. beli sikit2 tkut nanti xmuat rugi pulak😁..baby cpt besar cpt tukar size.. apepun standby nappy cream klau naik merah2..

sy pakaikan mikubi je,so far ok je..bby sy dari newborn sampai la skrg da 7 bulan ni x pernah melecet..pampers pulak sy tukar2..mikubi,genki,drypes,dryfirst,whopee,fred..ok je xde masalah..sy kerap tukarkan pampers,tukar ikut waktu yg sama setiap hari wlpn x berak..nmpk merah sket terus sapu sudocream,cepat hilang🙂

mula2 saya pakai drypers newborn wee wee dry-memang bagus tebal, tak bocor & menyerap, tapi saya perasan kulit baby ada merah2. jadi tukar ke mikubi -nipis, kencing menyerap, tapi kalau baby berak banyak bocor kat tepi2, boleh kerap tukar.

newborn byk pakai pampers sbb dorang selalu berak..selalu pakaikan krim kat punggung utk elakkan ruam lampin. sy beli pampers mn2 yg plg murah kat kedai je, tp mmg sentiasa pakaikan nappy cream tu. ok xde ruam alhamdulillah.

depend pada skin baby. Macam anak saya guna drypers, huggies & genki tak sesuai melecet teruk. Saya tukar guna merries & mamypoko extra dry & dua² jenis tu sahaja yg sesuai utk baby saya.

saya beli yg kedai eco shope punya sb tkt nti beli2 tk serasi nti dh balik rumah baru try yg lain..aritu misi kk kata petpet tk bagus sb cpt naik ruam selain dari tu ok..

ms ank sy br lahir hr tu sy. guna mikubi... sbb newborn asyik berak jd kerap tukar.. jd xmelecet kulit bb.. masuk sebulan lebih sy tukar pakai cloth diapers..