Gula Tinggi

Hai mommy semua.. Mcmane nk control gula yer..sy pregnant 15 minggu dh skng..skng dh kena cucuk insulin sendiri setiap mlm sblm tido..BSP pn kena bt 2x seminggu sebanyak 4x..gula still 8,7 n kadang² 6..risau..??

1 Trả lời

saya mmg ada diabetes sebelum pregnant. kena control carbo yg kita ambil. kurangkan nasi, dan banyakkan sayur. saya wajib ambil ayam, sebab kalau makan ikan pun gula masih tinggi sngt2. kalau makan ayam, bacaan gula tidak lebih 6. so, saya dapat tahu mknan ajaib saya ialah ayam. huhuhu. so, sis kena try and error dgn mknan yg sis ambil. beli glukometer dan check sendiri lat rumah. tahap disiplin mmg kena tinggi. susah especially mengandung skrg. kita sama2 buat yg terbaik utk anak kita.

5y trước

okey puan..terima ksih ats pandangan..