Stress

Hai Mommy Semua... Saya Pregnant Dah 6 Bulan Tapi Perut Masih Kecik.. Saya Sampai Jadi Stress Dgn Mulut2 Org Bercakap Perut x Nampak Langsung Mcm X Pregnant Jerk.. Kdg2 Rasa Mcm X Nak Jumpa Org.. Nak Berkurung Jerk Dlm Rumah.. Sampai Ade Yg Cakap Saya Menipu Kata Pregnant.. Itu Satu Hal,, Lg 1 Hal Bila Checkup Kat Klinik,, Nurse Ckp Tinggi Rahim Saya Lebih Pulak Dari Minggu.. 28cm Katanya Beby Besar.. Kena Rujuk Doktor Lagi Skali Checkup.. Bertambah Stress Rasa.. Saya Pregnant Anak First.. Perut Kecik tp Beby Besar?? Hmmmmmm

59 Các câu trả lời

Jgn stress sis! Yg ckp menipu tu biar lah. Awk tau. Perut x besar xpe. Janji baby sihat. Sy pon pregnt dah 9 bulan pon org x nmpk. Org ckp kecik nya. Tp be positive. Janji doctor kata baby kita sihat Igt ye. Sentiasa fikir baby. Jgn fikir apa org nk ckp. Be strong ok

X perlu nk stress bagai awk ehhh.. Abaikan mlut org.. Bnda2 mcm ni nk stress buat apa.. Sy preggy 8 bln perut bru nmpk ni.. Org bru tau sy preggy sy gelak je..sy kata ya nk meletop dh ni bln dpn.. Xdak nk stress sbb bnda kecik je bg sy.. Yg penting ank tu sihat..

Perut kecik tak salah sis. Saya pon org cakap tk nmpak perut mcm tk pregnant. Biaq jaa. Asaikan baby dalam perut sihat. Masa 7bulan pi beli brg baby pon promoter tanya baby berapa bulan. Pdhal bby dlam perut lgi 😂. Jangan stress pkiaq cakap org sis

Be cool.. Sama mcm perut saya.. Kita jenis perut nipis.. Ms pregnant anak 1st, dah 8bulan, org Ingat baru 5bulan.. 😅😅 Then, pregnant yg kemudian, sy lebih suka sorok dari bgtau orang.. Even skrang br 4bulan, rata2 Kwn yg tiap jumpa pon xperasan apa2..

Abaikan je cakap2 mulut2 tempayan ni, smpai kiamat pon x abes, one thing 4 sure, alhamdulillah sis diberi rezki mengandung, smoga baik2 aje hendaknya sehingga kelahiran, takyah dgr kalaunx nk sakit kepala sis, fokus on ur health n ur precious ok, peace

Jangan stress sis abaikan ap yg orang nk ckp... Dengki tu... Sy pn dlu msa tnga pregnant bru 5 bulan tp prut bsr.. Pn org mngata jg... Knun nampak mcm nk dekat bsalin... Dah 😂 stress jg la sy masa tu.. Tp sy abaikan jk pnting bby sht..

Lantak la dia nak cakap apa .. Kita mengandung Tak boleh stress2..Mana la nak sama ..Ada org perut kecil Ada yg besar..kalau yg kecil tu lagi best buat surprise Kat dia org...biar la dia nak cakap apa sis...Yang penting jaga kesihatan sis..

Haha. Sy pulak terbalik sis. Baru 4 bulan perut dah nampak bulat. Daahhhh 1 hal menjawab bila org tanya "eh besau btol perut ko ek?". Rasa nak record jawapan kt fon..kalo ada yg tanya/berkata2 lagi kita play kan aje kat fon. 😆😆

Saya dulu pregnant perut kecik jugak sebab kurus. 7 bulan baru nampak macam pregnant. Normal je tuh. Anak first biasanya perut kecik sebab perut tak pernah meregang lagi kan. Anak second baru perut besar sebab perut dah pernah meregang.

Xpayah dgar cakap org la .. setiap org lain2 .. Saya 7bulan lebih baru nmpak perut dan skarang tgh mghitung hari baru nmpak perut besar ckit .. relex la sis 😌 Xkesah la perut kecik ka besar ka janji baby sihat walafiat sudah 💪