Tips Kawal kenaikan berat badan

Hai mommies semua,,ada tk tips nk kawal berat badan n makanan yg boleh elak untuk d ambil, saya 20 weeks g checkup kk berat naik 3.2 kg dlm masa tk smpai sebulan, dh lebih dri kenaikan yg sepatutnya, so nurse suruh kawal untk elak masalah² yg lain dtng, kita ni bru je dtng selera nk mkn lepas brminggu minggu muntah² tkde selera

3 Các câu trả lời

Saya pun kena, masa check up 19w…berat naik 2kg dalam masa sebulan. Padahal bulan sebelum nya berat tak naik, stall…saya control makan & kurangkan minum manis. Dalam masa sama workout jugak. Minggu depan appointment kk 22w. Alhamdulillah setakat harini naik 0.5kg untuk bulan ni

amalkan suku² separuh. kalau masih lapar, next meal lebihkan protein. nak makan pape kena tengok portion. kalau boleh kurangkan yang manis².

sy sebulan naik 4kg kerap sgt lapar takleh nk kawal kena mkn jugak .