Berat Badan Naik

Hai mommies, nak tanya ada tips tak nak kawal makan or diet.. Saya sekarang 17 weeks, tadi g kk nurse terkejut berat dalam sebulan naik 3.3 kg ?.. Terus doktor set appointment untuk minum air gula 29hb nanti ???

1 Trả lời

Kurangkan makanan yang tinggi karbohidrat seperti nasi,roti,makanan manis...jika sebelum ni ambik nasi sesenduk dan bertambah lagi kurangkan separuh senduk.. lebihkan hidangan pada sayur atau buah-buahan dan makan sedikit tetapi kerap. Misal kata 2 jam sekali seperti 8 pagi,10 pagi,2.00 petang dan malam seeloknya sebelum 9 malam untuk mengelakkan lapar berlebihan minum banyak air kosong.Untuk snek saya syorkan makan buah-buahan kurangkan jajan.

5y trước

Seeloknya begitu sebelum terkena kencing manis semasa mengandung ..