Berat naik

Ada tak sesape yg mcm saya berat naik lebih 2kg dlm sebulan? Saya dri bujang smpai lah sebelum pregnant susah betul nak naik berat. Bila dah pregnant senangnya naik. Smpai naik 3kg dlm sebulan. Nurse ckp berat terlebih dlm sebulan. Nk kawal mkn tapi mcm susah je. Rasa nak makan je 🥹

6 Các câu trả lời

sama la dengan saya. 2nd appt saya naik 1.5kg , doc dah suggest minum air gula tapi saya bagi alasan kat doc. next appt naik 3kg terus kena minum air gula dah takboleh nak elak dah. tapi alhamdulillah takde sangkut gdm. sekarang pon 22weeks saya makan je macam biasa takdapat nak control sangat

2y trước

Ohh nasib baik ye tak sngkut gdm. Saya dah takut dah klau naik sbb gdm ke. Mujur naik berat ni tak kne minum air gula awal

Awak tak kesorangan 😂 sebab sy pun macam awak. Dah naik 3 kilo sebulan. Aduhai. Makan tu kerap tapi tak banyak tapi manjang lapar. Risau next week appt kk nurse nak comment apa 🤭 awak dah brp minggu? Sy 18w

2y trước

18 minggu jgk. Nk diet mcm susah je 😂

Saya pn, awl2 pregnnt berat turun 1kg, alahan dh kurg naik 3kg 😣, dh mnum air gula awal sbb bmi lebih. Alhmdulilah x sgkut. Tp nfsu mkn week 18 ni mmg mbuak2. Nk mkn ja .

Saya pun naik 2kg sebulan. Dah kena ceramah dgn nurse and doc haritu😂 Tapi makan macam biasa je😅 Tak tahu la next appt apa nasib 😂

Boleh kuatkan semangat tu dgn buat diet suku-suku separuh dan makan kerap dgn kuantiti sedikit

bagusnya berat naik.sy dh 19w berat tak naik lgsung 😅 adoyaiii

2y trước

Nurse bising tak klau tak naik?