Kaki cramp

Hai mommies sekalian..sapa je dh masuk trimester kedua ni mengalami kaki cramp bila bangun tido? Saya tiap hari asal bgn je kaki confirm cramp smpai rasa xselesa sgt..

11 Các câu trả lời

Sy klau mgandung mmg akn cramp kaki.mgkin sbb sy bekerja byk kesitu kesini..sy pergi mengurut alhamdulillah dah tak rasa cramp bgun pagi nak geliat pon lawas rasa..tukang urut ckp urat byk bersimpul..urat tegang..sblm ni xpenah urut pon.bila urut lega sgt rasa nya

Sya pun kerap cramp dr second trimester smpai lah third trimester, pegi klinik swsta doc saran amek supplement calcium, sbb bby akan serap lebih dr badan kita, so sya g beli lah blckmores malam td, huhuu

Masa tdo mlm kaki tu tinggikan. Letak bantal di hujung kaki. Tinggikan. Cramp x akan menyerang..

Saya pon seminggu tu mesti kena..sakit..huhu..buat2 lah berjalan..urut dengan minyak panas..

Kalau tidur mengiring, cuba letak bantal antara lutut tu utk elak cramp.

Kurg kalsium tu..mnum susu klau xley mnum susu amik tablet calcium..

saye pom terjaga dari tido sebab kaki cramp

Banyakkan minum susu sis. Kurang kalsium tu

Kurang kalsium

Minum susu