Berat baby turun

Hai mommies. Saya baru je melahirkan baby prem 35w4d. Harini hari ke 7 berpantang. Semasa dilahirkan berat baby 2.53kg. Sekarang berat baby menurun kepada 2.05kg. Boleh share tips n pengalaman tak untuk naikkan berat. Sekarang saya n baby dipantau di ward 😭

1 Trả lời

Selepas lahir, berat badan baby akan turun sedikit. Puan kena bertenang dan ceria. Terus susukan anak setiap sejam atau maximum 3 jam sekali atau ikut arahan doktor sebab baby pre mature kan. Jika susu ibu, antara jam 9pm ke 4am ada nutrien terbaik drpd susu ibu. So kerapkan penyusuan pada tempoh tu. Anak kerap membuang pun lagi bagus. Terus kerap skin to skin bonding dgn anak.

2t trước

Ouh. Saya sedikit risau. Najis pun still on off warna kuning. Berselang warna gelap.