Cara Untuk Naikkan Berat Baby Prem Selain Menyusu Susu Ibu?

Salam, nak minta mommies share pendapat untuk BABY PREM. Baby lahir keluar berat hanya 1.75kg then drop by 8%. Ada tak tips untuk mommy nak naikkan berat baby atleast 1.8kg? Sebab berat minimum untuk dapat antibiotik injection tu adalah 1.8kg. Sedih dah 2 minggu baby masih warded sebab kena monitor berat je. :’(

1 Trả lời

baby saya dulu pon prem. hari2 hantar susu badan and nicu kat tempat saya ni dia akan campur human milk fortifier (hmf) untuk naikkan berat baby. hmf ni hanya boleh campur dengan susu ibu je. tak sure hospital awak ada sediakan hmf ni tak. boleh juga try join and tanya kat group bayi pramatang malaysia kat fb

9mo trước

hospit gov ke? baby awak dulu berapa kg? dan ambil masa berapa hari ye utk dapatkan berat yang sesuai?