Berat badan anak menurun

Assalamualaikum mommies ♥️ nak tanya ni, normal ke kalau baby turun berat badan? Baby saya 4 bulan 26hari, minggu lepas check berat badan 6.81kg, tadi bila dukung anak terasa ringan so saje timbang guna penimbang digital kt rumah, berat dia 6.65kg. Ada yang tau sebab n tips nak naikkan berat badan? Baby saya fully breastfeeding je

5 Các câu trả lời

Waalaikumussalam sis, doktor pernah bagitau saya yg setiap penimbang tu kadang2 tak sama. Dia ada +/- scale berat. Macam masa anak saya lahir, berat dia 3.42 kg. Lepas tu dia kena kuning, drop byk sangat berat badan. Tiba2 satu hari (2nd weeks lepas bersalin) kk timbang berat anak saya turun ke 3. 0 kg. Terus dapat surat kena admitted to ward. Petang yg sama, ke hospital bahagian pediatric, timbang berat baby, 3.1 lebih atau 3.2 kg. So, tak jadi admitted ke ward. Sebab dia ada percentage loss of weight yg kena masuk ward. Even penimbang kk dan penimbang hospital pun tak sama result, hari yang sama timbang

Itu biasa. Mungkin baby semakin aktif.

Maybe xcukup susu lh dear..

xckup susu tu sis

Xckup susu kot