berat baby 32w 1.3kg

hai mommies , okay ke kalau dah 32w berat baby just 1.3kg ? ada tips tak untuk naikkan lagi berat baby ?

24 Các câu trả lời

mcm kecil sikit sizenya . saya dah 37weeks berat baby mcm bambam sikit 3.2kg. misi terkejut sebab berat saya maintain 57kg tapi baby mcm berat 🤣 tipsnya saya makan & makan banyqk & tidur sepuasnya hahaha. Btw saya takde GDM atau apa2 penyakit berisiko sebab tu saya makan banyak. nasi, mee , roti & ceklat . makan kuantiti sikit tapi kerap. portion makanan mesti kena ada carbo, protein & lemak yg moderate. semoga bermanfaat 🥰

dah jmpa doc pakar ke sis... tak normal tu saya masa baby first dlu kena induce sbb baby kecik je x smpai 2kg takut baby x berkembang dlam kandungan sbb tu kena lahir kan... Alhamdulillah smua berjalan dengan lancar, #semoga segala urusan sis dipermudah amin

2y trước

belum sbb dr pun tak cakap apa , dia cakap semua okay , tapi tula saya risau jugak . huhu

Sis try track berat baby dalam apps ni , hampir sama tak probability dgn berat baby sis . Saya selalu check berat baby masa mengandung dulu then compare dalam ni normal atau tak . Dah bersalin pun saya still compare dgn berat baby sekarang .

2y trước

saya sbelum ni track time 1st&2nd trimester berat bby lebih dari apps ni so okay , masuk 3rd trimester lepas nurse stop ubat bcomplex berat bby jadi kurang dari apps ni , tapi baru ni pi checkup dr tak ckp apa pun pasai berat bby , cuma saya risau sbb kurang dari apps ni berat dia

maaf not normal.. patutnya 1700g, atleast kena 1.5 to 1.6kg atau lebih pun 1.8 to 1.9kg pun ok..mesti ada plus minus.. awk kena mkn dn mkn.. try mkn heavy food, like fastfood sometime..susu pula try fullcream. minum sehari 2x..

pengelaman saya.26.12.2019 37week 1.8kg.esok nya 27.12.2019 beranak.betul2 1.8kg lahir.baby sihat je.🤭🤭🤭kalau la nak dikira awak punya 34w..1.8kg nnt boleh la smpai.2kg . saya beranak normal tanpa koyak dan jahit 😁

2y trước

anak ke 2 sis.takde tips sy sis.sbb anak lahir kecik je.so senang keluar .🤭sbb masa preg dulu kebetulan sy ada kucing.cat sy beranak dpn mta saya.sy tolong dia.potong uri ank dia ..sy doa je.n ckp kat dia bg sy senang beranak nanti.🤭🤭🤭saje crta kat sis.🤭😄bkn nak 100% percaya tak🤭🤭

saya makan durian memang nampak berat baby naik dari berat yg sepatutnya heee 34w haritu scan berat 2.4kg better baby dapatkan berat ideal la after bersalin takut kena tahan nicu tak cukup berat

Tak juga sis.. Sy masa ank 1 pun nurse ckp anak sy kecil time 32 week.. Time scan baby 1 kilo lbh je.. Tp bila bersalin.. Baby 3.21 kg.. Doa n pk yg baikx ye sis.. Moga dimudahkn urusan sis

saya dah selamat melahirkan melalui emergency laser ceaser pada 31/7/2022 .. 38minggu 2hari , masa scan doc cakap baby 2.1kg . keluar 1.90kg je , sekarang baby tenggah on antibiotik

Kalau ikutkan tu average berat utk 30w sis. Biasanya kalau dah 32w berat dlm 1.6 keatas. Sis banyakkan makan buah & minum susu mudah2an baby membesar dgn baik 🥰

saya 32 weeks scan aritu doc kata berat beby 2.3kg tp normal.ni second preggy perut ramai kata kecik.kalau anak first dulu perut besar beby pun bsar sbb sya gdm