Masalah sembelit

Hai mommies. Nak tanya, saya dah almost 1 month bersalin tp baru2 ni saya buang air besar keluar darah warna merah period and laluan buang air besar saya pedih. Mungkin sebab najis keras. Tp sebelum tu takde pun darah banyak tu. boleh share siapa ada pengalaman mcm saya?

2 Các câu trả lời

Mungkin Ada Luka kot sis.mcm saya,say memang jenis yg payah no membuang Dari remaja lgi.lepas bersalin Makin menjadi2 sembelit nya.sampai Luka berdarah ckit n pedih2 sbb terlalu meneran Masa membuang

5y trước

Sntiasa rsa nk membuang tapi saya je yg tahan xnk membuang .seriau takut jahitan terbuka.memang oedih sbb tmpat membuang tu Luka sebab teran kuat sgt

Mungkin luka . Better gi klinik mintAk ubat . Kata je sembelit nanti die akan bg ubat jenis air untuk lembut kan taik .

5y trước

Ohh okay. Harap takde apape serious la. Doakan sis! Terima kasih share experience ☺️