Sembelit najis keras ketika berpantang

Hi mommies! Ada tak yang tengah berpantang atau ada tips sembelit ? Saya dah beberapa hari tak buang air besar jadinya najis jadi keras. Najis takboleh keluar sebab keras sangat. Nak meneran pun tak boleh takut luka jahitan terbuka balik 😭 ada tips tak selain minum air banyak dan makan ubat cair najis. And nak tahu kalau najis dh betul betul nak keluar, makan ubat cair najis still function ke ? Seksa sangat ni takboleh buang air besar 😭

7 Các câu trả lời

sy masa pantang haritu pun sama sembelit teruk, mmg berejam kt dlm toilet tu n sehari tu bnyk kali try nk keluarkn poop..apa sy buat, sy teran je perlahan lahan secara kepit or separa berdiri n tarik nafas hembus perlahan lahan. ubat lawas najis tu if dh sembelit kita mkn still poop pertama tu keras n lg la dia paksa poop tu keluar lg takut jahit tu terbukak 😂, tu atas sy lah, tp boleh je nk try mkn..tp nnti perut mmg memulas gila la

Kalau taik dah nak keluar tapi takut untuk teran, awak beli ubat cair najis yang jenis picit. Awak picit dari lubang bontot supaya dia dapat keluar dengan mudah. Sebab dah sembelit dah, kalau awak makan ubat tak jalan dah sebab taik dah di bawah. macam saya kena sangat perit dan sakit sampai saya korek taik tu sebab takut kalau jahitan terbuka. Sorry reply saya mcm insensitive sikit, hope it helps you.

Banyak makan buah buahan yang berair, betik, tembikai. Minum air kosong 2-3L. Makan sayur2 daun hijau. Banyakkan fiber

function. saya pun makan ubat cair najis sebab sembelit teruk lepas bersalin

Beli ubat sembelit sis..sy mkn yg tu Alhamdulillah lega..

sayur , buah dan sawanah koko helps me too from sembelit

Makan buah betik