Ambil obimin

Hai mommies. Nak tanya, preg bru 10w dah wajib ke makan obimin? Kalau terskip 2&3 hari tak ape ke atau kene elakkan dari skip. Cara makan betul pagi atau malam ya? Tq ☺️

7 Các câu trả lời

the best time utk mkn ubt pregnt ni x kisahlh ubt vitamin obimin ke, folid ke.. waktu mlm.. sbb minum ubt ni kena rest.. bila x rest jdilh mcm2 isu spt hb low, pening, mual dn sbgnya.. lagi satu bila pgi ada appoinmt result hb cantik insyallah. ❤️ if possible jgnlh skip amik ubt.. vitamin kita amik bkn utk diri kita aje but for baby juga. 😊

Yaa wajib . Tapi andai kata terskip pagi sebelum makan , sis makan la malam sebelum tidur selepas 2 jam makan . Saya pun kdg terskip 5 hari , tapi sulam minum susu . At least ada khasiat untuk ibu & baby . Banyak positive mindset , jangan terlalu pikir effect kepada baby if sis terskip ubat . Doakan yg baik for baby .

saya 12w , skip jugak . tapi selang sehari . walaupun saya makan tu takde apa apa effect macam pening ke apa . saya tetap skip sehari 😂 cara makan yang betul time pagi, time perut kosong . tggu sejam baru boleh makan makanan 🤗 kalau pagi tu dah termakan makanan , makan je. after 2 jam , terus makan obimin 🤗

2y trước

saya punya pun cantik tapi doktor tak pesan pulak 🤣 saya skip sendiri je

Saya dari week 5 dapat dah obimin, pergi sbb bleeding. Cara makan dia kalau saya makan malam seblum tido, sbb ubat dia boleh buat kita mual dan muntah, disarankan amik dengan air masam. Saya makan malam sebelum tidur tapi elakkan makan berat 2/3 jam sebelum makan obimin, kalau sis nk makan pagi boleh, takut mual n muntah.

Boleh dah makan obimin, dr. ckp kalo mkn obimin jgn jarak masa dkat dgn time consume susu.. nnt keberkesanan vitamin kurg... jd kalo consume susu pagi, obimin bleh mkn mlm, dan sebaliknya..wallahualam

awk search kenapa ibu perlu makan obimin. kene rajin2 membaca. and apa function obimin utk kandunga. jgn esok2 awk ckp menyesal skip makan obimin.

Wajib makan tak boleh skip. Makan time perut kosong lps subuh is the best. Nak makan time lain pun boleh, depends