mommies semua ambil obimin setiap hari ke atau ada yg skip selang sehari?

hi mommies semua, minggu ke berapa start makan obimin dan mcm mana cara pengambilan setiap hari? ada yg selang2 x? tq mommies semua atas sharing#bantusharing #10weeks #firstbaby

2 Các câu trả lời

saya start buka buku pink masa 11minggu..n start tu nurse dah suruh makan obimin..kene makan setiap hari.sbb obimin penting utk baby kita..so jgn skip. nanti risau ada problem hb low.kalau hb low nanti kene kerap pulak pegi klinik.so beter mkn tiap hari.dlm tu ada vitamin utk baby kita. so sgt penting

oh ya..sy bangun je tidur waktu nk solat subuh terus makan..sbb dia kene makan masa 1 jam sblm mkn atau 2 jam after makan.so nurse kata if takda gastric mkn je awal pg sblm bfast..