Cara makan obimin

Nak tanye betul ke kalau nk makan obimin kene perut kosong 2 jam sebelum dan selepas makan? Cube korang share cara betul.

6 Các câu trả lời

Biasanya saya lepas bangun tidur terus makan obimin. Pastu lepas setengah jam bole breakfast. Cth kalau awak dah termakan dulu sebelum mkn ubat, awak kena tggu 2 jam dulu bg perut kosong baru boleh mkn obimin. Pastu after setengah jam bole je mkn semula

saya amek setengah jam before makan. Sbb masa amek ubat mmg org farmasi kata gitu. Biasanya bangun subuh pkl 6 terus mkn obimin then 630 pagi gi keje baru light breakfast.

kalau saya setengah before mkn, jadinya saya amek pagi before breakfast. Tp pagi je terlewat breakfast, effect dia pening2 gitu

sama ada 2 jam sebelum atau 2 jam selepas makan. kena perut kosong masa makan utk penyerapan penuh

kalau sy main hentam je bila ingat.. kdg² takde rasa effect apa². kdg² je rasa mual

kalau saya, sy minum kalau rasa mau tidur suda.