Minum air kosong

Hai mommies nak mintak pendapat. Saya skrg 14 weeks pregnant dah. Baru2 ni macam susah nk telan air kosong. Klau telan je mesti nak muntah atau muntah terus. Saya cuma boleh minum air manis. Tp saya minum sikit2 la. Tp lama2 mcm haus betul jd kekadang minum air manis sikit, air kosong sikit sbb takut sangkut gdm. Mommy2 yg ada masalah sama buat mcm mana ya

21 Các câu trả lời

Sama bila pregnant dulu. I minum air sangat sejuk ataupun air soda (sparkling water ya, bukan Coca Cola semua). Cuba letak sikit orange/ lemon slices. Boleh juga letak some Ribena (bukan sampai manis ya, mungkin 1 teaspoon) untuk hilangkan rasa air

saya 1st trimester pon kalau minum air kosong auto muntah... jdi saya minum air manis je memanjang.. kalau x haus sgt.. lps tu ada yg suggest kat saya minum air sejuk.. alhamdulillah menjadi.. minum air sejuk berais tu baru leh telan...

1mo trước

alhamdulillah masa masuk pertengahan tri2 saya dah xde alahan sgt jd boleh dah minum air kosong biasa..

sama jugak sis dngn sy , dari first prgnnt smpai skrg dh 25weeks , masih tk boleh minum air kosong . klu mnum msti auto muntah . sy mmg minum air manis je . sy kurangkan manis dlm air yg sy minum . bgi ii ad rse manis sikit je

Kita sama..suka minum air manis masa 1st trimester.. last2 sangkut GDM😪sekarang minum air sejuk dan air kosong biasa+slice lemon. Minum air manis pun bila teringin sangat dan akan kurangkan makan makanan yg tinggi gula

sy air kosong sejuk blh telan, tp kalau suam atau biasa mmg x leh.. lagi² kalau mandi mulut terkena air pancut atau air paip, mmg auto muntah.. skrg dh 29minggu.. amek wuduk pun slalu uwek uwek.. pelik..

Macam saya awal awal trimester takleh telan air masak . Apa saya buat , saya campurkan ribena sikit dalam air masak bg ada rasa rasa sikit . Yg penting air masak banyak lah . Then habis minum 2L 🤭

saya tak juga x blh telan air 0, cuma entah waktu mengandung x brp gemar nak minum air 0 😅😂 kalau air 0 sejuk², haaa tu rajin saya minum 😂 tp x blh kerap sgt la takut batuk/selsema pula 😅

saya memang dari dulu tak suka minum air kosong. kena air berperisa. jadi kalau nak control gula saya minum air green tea, air barli sangai (mugicha), atau apa2 fruit-infused water. cuba lah.

Saya dari first trimester sampai dah masuk second trimester ni saya suka sgt minum air masak at least sehari 2L lebih. Air manis je saya tak minum sgt and jarang2 ambil takot sangkut gdm

Sy pom macam tu jugak..minum air masak nanti auto rasa nak muntah..tapi Sy tak suka sgt air manis,so Sy minum je air masak lepas minum Sy mkan gula2 asam.. Alhamdulillah ok