Due Date

Hai mommies, boleh saya tahu semua lahirkan anak ikut due date doctor ke?? Share boleh x?? Nervous ni sy dh 36weeks... Due saya 27.3.2020 ?

21 Các câu trả lời

Saya anak 1st bersalin 37mggu 6hari(3.4kg),, Anak 2nd 38mnggu 3hari(3.6kg),, Anak 3rd baru je lahir bln februari lepas 35mggu 6hari(2.9kg).. Setiap org berbeza² sis,tpi ikt pengalaman sy kalau nk cpt bersalin sblm tarikh jangkaan bersalin kena byk kn bergerak .prgnent ank ke tiga ni sy bz sgt ngn mcm² urusan setiap hari smpai baby cpt sgt nk keluar 🤗😘

saya biase laa kalau da 37minggu je, dokter tahan ward... sbb anytime boleh bersalin... sbb history delivery 2kali bersalin kat rumah, 1 premature, 1 cukup 37minggu... yg lain mmg 37minggu + berapa hari je... senang sangat ank nak slide kluar...

Sya sblm dua dh kena pksa brsalin.. Sbb gdm dia ckp. N dkter pecahkan air ktuban..bru 4cm.. Sya tnpa ad rsa skit di pksa srh brsalin.. 8pgi pchkan air ktuban.8mlm ttp 4cm.. Tkt bby lemas kol 9 trs czer.. Nk slmtkn nywa dua2

Anak sulung, dan satu2 setakat ni 🤭, due date 15/10/2019, bersalin on 37 weeks 30/9/2019. Alhamdulillah 🤗 Ibu dan baby sihat. Bersalin normal dan baby berat 3.42kg, panjang 52 cm 💕

40 mnggu 1 hri, induce sekali then msuk belon.. The next day cun 12am contraction kuat, 4 cm msuk labour room then bby selamat kluar jm3.10. Bby boy siap buat suprise2 lgi. Sbb ingt gugurl

Due sy sepatutnya 10 april. saya bersalin secara czer atas nasihat pakar @ 37w 3d pada 24 mac. Alhamdulilah semuaya baik2 je. Semoga ibu2 bakal bersalin dipermudahkan urusan semuanya .

Biasa anak sulung lewat keluar ada yg lebih dute ada juga baby nak awal keluar dalam 38minggu. Macam sy 40minggu 3hari baru keluar itu.

Sy awl 10 hari sbb baby slow movement, kena induce tp failed last kena emergency czer... Alhamdulillah baby selamat kuar 12/1/2020

Hye mommy. .sye ddua x ikot due date. .heheh. . Yg first 39w++. Yg kdua awl 2 mgu 38w1d. .skng berpntg hari ke 26 da. Hehhee. .

Saya lahirkan yg sulung dulu awal 2 minggu, masa 38w..skrg tengah tunggu yg kedua pulak, dh 35w skrg, standby je huhu