Ubat tambah darah

Hai mama nak tanya anak saya baru 4 bulan dia anemia kena suruh makan ubat tambah darah . nak tanya najis dia warna hijau2 lumut campur kuning sikit tu normal tak ? adakah kesan dari ubat ? sebab ubat tu warna hitam 😅

3 Các câu trả lời

baby awk minum susu ape? klu warna hijau kuning tu lebih kepada susu, susu tu zat iron dia tinggi. normal je anak saya pun mkn ubat tambah darah tpi tkde pulk tukar warna poo dia. ubat tmbh darah tkkn effect pun poo baby kecuali susu. sbb anak saya makan ubat tmbh darah dri sebulan lebih, semua okay je. mmng ubat tmbh darah warna gelap tpi bukn hitam, dia warna maroon gelap. and poo anak saya pun bertukar sikit sbb susu dia minum snowbrand. so normal je sis not to worry, tpi jgn sampai cirit birit ye

8mo trước

sama² tkpe kita dkt sini semua saling kongsi pandangan and cadangan

usually klu mkn ubt tmbh darah poo warna gelap. meaning ubt diserap dgn baik. awk mkn ubt mcm mana ya?

mksd nya lebih kepda susu ? takde masalah la kan?

8mo trước

kdg dia berak 2 atau 3 ari klu dia poo yg ke 2 ari najis dia kuningg ada hjau lumut sikit mcam tu kalau dia poo yg ke 3 ari hijau lumut dan kuning mcam tu