Haematinic

Hi salam, saya nak tanya kalau ubat tambah darah, saya ada dapat satu ubat capsule warna merah. Tapi saya tak boleh makan ubat tu mesti muntah balik. Boleh tahu ibu ibu yang lain makan ubat tambah darah yang mana ya?

4 Các câu trả lời

saya makan ubat yg sis makan ni muntah 16x .last2 tukar maltofer. alhamfulillah dah x muntah. iberet saya makan jadi sakit perut and sakit kepala. sis boleh try mana2 yg sesuai dengan badan sis

11mo trước

baru tukar 2 minggu lepas. lepas check up nnti saya bagitau balik 😆 . tapi masa first check up hb saya ok . 12.5

minum dgn twister oren tu, jgn minum dgn air kosong. confirm 100% tak muntah, sebb sy mcm tu jugak masa preggy anak first.

Iberet okay sis. Saya dari anak ke-2 sampai ke-4 memang telan iberet je. Obimin pluz tu x boleh, mesti muntah. 😅

Boleh try iberet bli sndri di farmasi luar..insyaallah xmuntah..