suntikan dexa 26week

Hai ibu2 siapa yg pernah buat suntikan dexa ? Sy doktor sgest kn buat suntikan tu . Ada effect x . Risau lahh .siapa pernah buat?

10 Các câu trả lời

Suntikan tu untuk matangkan paru² bayi in case klu de nak deliver awl. Rasanya xde side effects kot, sy 2x pregnant 2x jgk kena dexa tu, sbb asl pregnant je mcm² lh kejadian, light bleading lh, mild contraction lh, early labour sign lh.. hiiiiiii No worries sis. Semoga dipermudahkan 😊

Saya kena suntikan dexa masa 31weeks sebab ada staining. Keluar coklat2 macam tu. Doktor risau baby dah nak keluar. So kena suntik untuk matangkan paru-paru baby. Masa kena cucuk tu tarik nafas. Memang sakit sampai keluar air mata tapi tahan je demi baby. ❤️

Kenapa doktor suggest? Tak salah suntikan dexa utk matangkan paru2 baby utk risiko kelahiran pra matang. Pernah kena suntik, sakit nya hanya tuhan je yg tahu 😅. Effect tu rasanya sakit yg amat. Tapi baik utk baby klu kemungkinan kelahiran awal.

5y trước

Yeke allahu ... Xdpt bayangkan moga2 dapat la handle . Demi baby sanggup lah apa pun . Jgn smpi pengsan sudah la .. tgok kat google org ckp sakit teramat ... Tawakal je dlm hati

Baru je kne smlm ... Mmg sakit la sis.. Tp sakit tu kejap jer... Jap lg nk complete kn 2nd dos... Bertabahlah...misi ckp.. Ini ckit je Puan Beranak lagi sakit 🤣

memang sakit, bagi saya lagi seram dari cucuk epidural. time saya tak sempat habiskan dua dos. baru dos pertama dah kena emergency czer 🤣

Sy kena suntikan dexa msa ank first (26w2d) mmg sakit yg amat.. Esok paginya sy bersalin secara normal.. Bby pramatang 870g

5y trước

Sebulan lebih dduk nicu... smnggu di scn.. 2bln ulang alik hospital

Suntikan dexa mmg sakit at vontot😢 bila time dia suntik tu uihhh terpejam mata trus thn sakit

Pernah sebab risiko baby lahir awal.. Suntikan tu untuk matangkan paru2 baby.. ☺️

Pernah masa anak first sbb baby slalu mengeras 😊

Perghhh... Sakit giler suntikan dexa!