baby 7 bulan berat baru 6.9 kg

hai ibu2. saya tengah pening . anak saya baby 7 bulan. dia x suka makan nasik. saya dah blend ayam+ nasik + ubi..semua dia xmau. dia makan, lepas tu dia akan muntahkan balik. dia hanya suka nestum dan buah naga. ada x anak ibu2 yg mengalami masalah yg sama macam saya...korang buat mcmanan eh?... boleh x kongsi resepi makanan baby korang.

3 Các câu trả lời

menu sye slalu protein+ syur... syur ape yg ade kt umah je.. protein slalunye ayam.. sayur sye prefer carrot, brokoli, kentg, cauliflower.. slalu nye lebihkan ayam.. bia rse tu sdap sikit.. x pun campur ikan bilis hmemade.. yg tu bley jd perasa makanan..cbe try buat butterchicken+brokoli+carrot blend campur bubur.. da 7 bln bley tumis2.. bwg pun bley jd bahan perasa jgak.. tyme anak sye 6 bln sume sye rebus je..

awak ada fb x. boleh join group fb happy baby food malaysia. dkt sana awak akan dpt info tentang pemakanan baby. dan byk resepi yg awak akan dpt dkt sana. mommy group sana rajin share mcm2 resepi

buat mirepoix sis... yg ni penyedap untuk baby food. nak buat pun senang.. awak join happy baby food Malaysia kat fb pastu search mirepoix ni