Bayi pramatang 34week 1.75kg

Hai ibu2, saya selamat lahirkan bayi pramatang czer. Baby saya masuk NICU skg ni. Sy dah jaga bayi sy 10hari 9mlm. Fully bf, berat anak asyik drop, danntak stabil. Now 1.60kg. Stress sgt dlm NICU ni, sesiapa boleh bagi tips tak utk naikan berat bayi. Sesiapa ada pengalaman mari share, berapa lma baby stabil

1 Trả lời

anak sulung sy dulu 34w lahir 1.56g je.. mula2 xleh duk wad jage baby sbb xde katil kosong..mase tu berat baby Naik turun,xtentu..lps 19h Baru ade katil.. alhamdulillah 2 Ari je sy stay ngn baby Kat wad tu,berat cepat Naik..kerap bagi susu n selalu urut baby..lps 2 Ari dpt discaj sbb berat baby dah ckup..tp normal la berat baby Akan susut dulu..pastu Bru Naik..