Bayi pramatang.

Hai mommy semua. Bole share pengalaman tak mommy2 yg lahir bayi pramatang. Week brpa lahir? Brpa berat baby? Punca lahir awal dan lain2?

12 Các câu trả lời

Bby lahir 27w2d , berat 1.08kg, ttpi bby sda tiada, lahir 3.4.23 prgi 18.4.23,emergncy czer disbbkn fetal distress, bby nak kluar awl, sa fibroid in prgncy mmg doktor kata mmg ada risiko lahirkn pramatang, strss kerja merupakan salah satu pyebab juga, jd mama2 jgn strss2 yeaa,, kelahiran ini merupakan anak 1st sa, sngt2 rasa tidak dpt menerima tp pasti apa yg d rencanakn tuhan ada hikmah disbaliknya, tp risiko kelhirn prmatang ntk next prgncy mmg ada jd nurse suruh mrncang baik2, jd doa kn sa ntk next prgncy, semuanya baik2 saja.. 😇

Baby sya lahir 26week 4 day... Berat 710 gram sja.hampir 3 bulan ddk hospital.. .. Skrng dh umo setahun lebih... Tup2 x lama lagi nak ada adikk skrng dh pregnant lagi 😑😑😑... Rasa2 takut pun masih ada...

3y trước

Xde kna jahit.. Biasa jak..

first baby lahir 35w, air ketuban pecah pagi 10/10/17 malam baru nak pergi hospital check bukaan baru 2cm. so kena admit tunggu. esoknya 11/10/17 baby lahir pukul 10.46am berat 2.63kg. alhamdulillah semua okay

twins lahir 32 weeks. 1.3kg dan 1.5kg je. Lahir sbb dah pecah ketuban awal. Alhamdulillah sihat mcm budak lahir normal. Dah 2 tahun pun. Dah petah cakap 🥰 perkembangan sama mcm bdak lahir normal.

4y trước

sis, kalau twin, memang kena bersalin awal ke?

lahir 35 week, baby sihat-sihat saja.berat 2.35kg. takda sebab apa pun,baby yg nak kluar awal 😂😂😂 maybe sbab saya ada gdm, potensi utk lahir pramatang klau ibu ada gdm..

4y trước

ya kena tahan sehari sebab doctor nak pantau bacaan gula baby.

28 w. Berat hanya 1.12kg. Kena tahan dlm incubator 2 mggu. Lps tu kena tahan wad sebln sehingga berat bdn 2kg baru blh kluar. Alhamdulillah xde komplikasi lain.

Makcik sy pernah beranak awal. Tarikh bersalin sepatutnya awal bulan mac tpi dia terberanak hujung bln dec. Baby hampir sebln kena tahan. Tpi baby dia gemuk n sihat.

Saya pon lahir anak prmatang anak pertama 34w 1.93kg anak kedua 36w 4d 2.1kg dua2 xsabar nk tengok dunia Alhamdulillah dua2 sehat..

3y trước

hi nak tanya, baby pramatang boleh minum susu formula yg ada di pasaran atau kena minum susu fm khas utk pramatang?

no 1 35w 3d.. 2.42kg.. no 2 ikutkan 32w.. tp dberikan ubat utk kuatkn rahim.. jd bertahan la smpai 35w berat 2.4 kg..hihi..

lahir 33 minggu, berat 1.29kg, sbb mama dia selalu bp tinggi dari awal buka buku smpai bersalin🥴 sebulan lebih anak dekat NICU

3y trước

berapa berat baby sekarang sis? sis bgi minum susu apa suapaya naik berat..anak sya berat 2.2kg masa lahir.. 2minggunkat NICU