Bayi Tidak Berak

Hai ibu2, normal kah baby 9 months++ tidak berak 2 hri? And apa suggestion utk buah-buahan yg sesuai utk baby makan? ?

13 Các câu trả lời

2 hari normal lg..dh boleh mkn macam2 buah. buah naga bagus utk lawas.. betik.. pisang bg sikit2 sebab ada baby x sesuai. buah tembikai pun boleh.. mango manis..utk anak sy yg 8 bulan sy mesti bg hari2 buah, cuma potong kecil2 dlm 2 inci sahaja sekali mkn sebagai snek harian. letak dlm fruit feeder baby hisap2 gigit2 buah tu. nanti baby senang berak .

Normal. Buah apple,pear(buat puree or blend). Anggur pun boleh. Pisang pada saya tunggu dulu,sbb ank sy 9 bulan bg pisang dia jd sembelit pulak 😅. Buah prun pun ok.

Dragon fruit. Tu je ank sy boleh mkn tuk lawas. Ank sy jnis semua buah mkn tp buah naga yg plg ok. Pisang buat dia jd sembelit

kalau bby girl prkara biasa tu.. kalau boy mcm xbrpa normal.. psl ank sy hari2 membuang msa bby😂

Biasa tu, anak saya dlm pantang xberak seminggu.. Pegi klinik pncut air kat ponggong terus berak

Normal sis, cuba bagi dia makan betik

Normal tp monitor najis dia nnt

Kalau susu badan normal lagi..

Kalau full bf..tu normal

Normal...bg buah betik