Buah buahan utk baby 6m

Mommy2.. nak tanya, sy baru nk start bg anak makan buah guna food feeder, buah apa yg sesuai utk baby 6m sebagai permulaan? thank youu ?

2 Các câu trả lời

Nurse tmpt sy checkup baby xgalakkan bagi puree tuk permulaan 6bulan ni. Sbb buah ada rasa manis. Tuk starting lebih baik bg bubur kosong dlu. Puree ni start masa 8bulan.

5y trước

Bg bubur kosong. Mix sayur. Blend halus

First day makan saya bagi anak bubur kosong. Second day & seterusnya saya bagi bubur + sayur blend.. Buah saya bagi sebagai snek utk anak makan in between meals.