Da 5bulan perut jenis xnpk sngt

Hai ibu² ada x yg mcm sy da 5bulan tapi perut kalau org tgok smue ramai ckp xnpk...tapi sy selalu check keadaan baby sentiasa mmbesar ikut week dia...cuma perut sy jerla jenis kecik xnpk sngt...tapi bila terlalu rmai org ckp sy jadi down jadi risau keadaan baby sy pengaruh dengn perut jugk ke...#Sharing_dong_Bund

14 Các câu trả lời

I macam you!! Hahaha sampai I makan hati dan stress sbb mulut makcik2 selalu mentioned perut I kecil (since I pun sejenis yg kurus). Tapi, masuk je 6th months, wah wah wahhhh, mmg betul kata orang 🤣 perut dav start menonjol ye!! Hahahaha now I dah nak masuk 7 bulan. Jalan macam penguin. But still org kata perut I kecil (macam 3-4 bulan) Lantak diorang la nak kata apa hahahaha I ni dah jalan macam penguin kang perut I lagi besar kang I really taktau!! Hahaha I used to bring myself macam model yg catwalk confidently with my heels. Now heels masih I pakai tapi not so catwalk anymore la more towards penguin talk dah hahahahahaha Apapun, yg penting baby I sihat, tinggi, dan everything is good. Now baby I dah 1.1kg dan I pun dah 50kg!!🤣🤣🤣 Now I tgh pikir macam mana nak diet sbb this month I naik 2kg+ dan doctor I sudah marah I, she only allowed me utk naik 1kg/month 😭😭😭

3mo trước

sama kita siss 🫢 sekarang 7 bulan baru nampak sikit tu pun org tak percaya 7bulan nak dekat beranak .saya lagi suka org tak nampak nanti banyak mulut2 kita pulak yang stress mental kita lebih baik dijaga dari mata org .lebih baik kita diamkan dari bagi org nampak ..as long dr cakap bby ikut perkembangan bulan dia 🙏 syukur sangat

Normal la tu..badan lain2..sy dah nak beranak baru org tau pregnant..lagipun tak suka la perut besar2 sbb nanti bila org tgk perut besar mesti laju tangan nak usap2 perut..Sy tak selesa org usap2 perut..kalau boleh pilih mmg sy pilih perut kecik senang tak perlu beli baju pregnant..janji perkembangan baby normal dah laa..tak payah stress2 benda yg kita tak boleh kawal

first baby atau kalau ibunya muda lagi memang biasa je mcm tu. ada yg sampai nak bersalin pun tak nampak preggy. depends on bentuk badan, position baby etc juga. tak ada apa perlu dirisaukan orang2 yg tegur tu cuma nak cari topik bersembang je sebenarnya.

As long as doc/nurse cakap berat baby normal dalam range, do not worry ya. Size perut sometimes not represent size baby. Mine masa 7m colleague baru tahu pregnant sebab baru nampak buncit, badan pulak kecik je.

saya pun pregnant anak kedua 5 bulan sis 😊 perut belum nampak lagi ..hehe normal ,dulu masa anak 1st pun sama dah 8 bulan+ baru nampak.. sis abaikan je apa org nk ckp, jgn stress2, tak elok untuk sis & baby ♥️

Normal je tu sis. Saya pun macam sis. Pergi scan, lepastu husb cakap ada org ni dia pandang pelik dekat perut saya. Husb cakap mungkin tak nampak perut kot tu dia pelik😂😂

saya lagi suka xnampak perut. klu perut besar, kene crik bju baru🤭. asalkan baby sihat walafiat. jgn stress2 sis kesian baby

sy overdue. perut xnmpk sgt, ramai tak percaya. Alhamdulillah bby growth ok, now anggaran 3kg+ esok admit induced 😊

3mo trước

takde apa pun awk..klu takut sakit..semua benda rasa sakit. tp kejap je tu

sy nak masuk 9 bulan baru nmpk perut. sbb sy tinggi dan badan berisi sikit. over due 40w 6d baru bersalin.

saya 7 bulan perut baru nampak sis..yup bergantung pada jenis bdn kita...its normal..