baby baru nkmula makan

hai ibu semua. baby saya baru nkmula makan minggu depan, jadi nkbertanya . mcm mna ibu ibu aturkan masa makan dgn minum susu ? dan baby dah boleh makan buah ke atau just bgi bubur kosong saja dulu ? terima kasih ❤️ #firstbaby #bantusharing #ingintahu #firstmom

3 Các câu trả lời

klu sye, gap mnyusu dgn mkn tu sejam lebih.. mula2 sye bg bubur kosg dlu, dlm 2-3 hri.. lps tu bru campur bubur dgn puree syur.. awal2 tu sye bg mkn sehari 1x.. lps nmpk mcm da ok, anak nk mkn.. bru sye naikkn 2x sehari.. mkn sblum mndi pg & ptg..