Pedih ulu hati

Hai ibu sekalian , saya nak tanya . Selain gaviscon , ubat apa yang boleh di consume preggy mom untuk hilangkan pedih ulu hati ? Kadang makan yang tak pedas pun boleh pedih . Tak boleh tidur dibuatnya ????

2 Các câu trả lời

Cuba minum air kelapa..sbb sya mmg ada gastric lagi skrg ni dah masuk 8 bulan kerap jugak sakit ulu hati..bila pedih ulu hati tu asid dah naik ke atas..air kelapa tu alkali boleh meneutralkan asid dlm perut..cuba minum segelas..jgn mkan asam or pedas ye lagi pedihlah jwabnya..klu tak ok jugak mkn je gaviscon tapi jgn selalu tak bagus

amal kn madu sesudu setiap hari