Cara hilangkan pedih ulu hati semasa mengandung

Ibu, macam mana korang hilangkan pedih ulu hati? ada yang ambil gaviscon ke ketika hamil?

9 Các câu trả lời

boleh makan gaviscon atau ubat jenis pil untuk angin. saya pun sama sepanjang mengandung sampai sekarang dah 8 bulan, kerap pedih ulu hati & gastrik. boleh try ubat nama ni (AXCEL EVILINE FORTE) lebih kurang sama dengan gaviscon tapi lebih bagus dan cepat baik 👍🏻

2y trước

sama la , sy dua btol dah guna , kerap sakit ulu hati

1st puan kena consult dlu dgn doc..mcm sy dlu consult dgn doc .bila doc kata blh dan tiada mslh pape bru sy makan gaviscon

sya mkn gaviscon. setiap mlm klaw nk tido mmg x blh nk tido sbb pedih ulu hati. tu je yg mmpu. ubat kapur dr klinik x blh mn

mggu lepas sy p kk.. tnya doktor boleh ke mkan gaviscon .. dia kata boleh .. 😊

Sy makan minyak zaitun setiap kali bangun pagi perut kosong

Haah sy amek gaviscon and kalau kena gastrik trus g cucuk

boleh je ambil gaviscon. saya pun ada ambil

blh je amik gaviscon.

refer doktor dlu