baby gerak waktu malam

Hai ibu ibu semua.. Sy sekarang preggy 22 minggu 4 hari.. Dan sy belum minum air gula lagi di kk.. Bila week kk akan suruh kita start kira pergerakan baby? Sy dah rasa babu kick dari 18 week.. Tapi baby gerak waktu 12 tgah hari sampai lah lepas pukul 9 mlm.. Sy ada baca cara kira gerakkan baby dari pukul 9 pagi - 9 malam.. Sy nak balajar kira sblum nurse suruh kira.. (kira dalam telifon je) tapi sy xpandai.. Sbb baby pagi dia tido.. Jadi kat sini mcm mana nak kira baby kick? Boleh ajarkan tak? Sbb nanti bila nurse suruh kira dalam buku pink.. Sy dah tahu.. Hehe.. And ada tak klinik kk xbagi minum air gula? Sbb sy dah 3 kali appoiment untk minum air gula.. Tapi bila tiba waktu appoiment, nurse kata nanti dulu.. Kenapa ye mcm tu? Tq

2 Các câu trả lời

Sy 30 weeks baru nurse suruh kira. Cara kira biasa kira dari 9 pagi sampai 9 malam. Mesti cukup 10 kali gerak. 1 gerak tu depends. Mcm sy, agak lama jugak la dia aktif bergerak. Nak ke kiraan ke 2 tu kene tunggu die stop agak lama baru kira ke dua. Mcm dlm 15 minit ke 30 minit. Kalau die stop sekejap lps tu die smbung lg gerak, tu masih dikira kiraan sblmnya tu. Mcm tu la nurse terangkan pd sy.

5y trước

Ohhh okayy faham dah.. Terima kasih ye sis 😘

Good question sy nak tahu jugak ni cara mengira pengerakkan baby first baby xpandai😅

5y trước

Haah sama lah kita.. Anak first