Puasa Trumester kedua

Hai Ibu-ibu ! ramai ke ibu-ibu yang puasa waktu ramadan ? Saya hamil anak first, dan sudah 19 minggu. setakat ni alhamdulillah saya sihat tiada apa2 masalah kesihatan tetapi risau nak puasa sebab tak pasti keadaan baby mcm mne . Bagaimana pula dgn ibu-ibu ?

36 Các câu trả lời

Monitor gerakan baby. Kalau ok, teruskan puasa. Kalau 2jam tak gerak2, bukalah. Takut mudarat. Nanti ganti + byr fidyah

sya pregnant 7w dan bekerja, bila msk tghari rasa pening dan trs buka puasa.. setakat ni baru 2 hari puasa penuh.

2y trước

risau kan sbb kandungan masih baru. tapi bila tgok rakan lain boleh puasa penuh rasa mcm diri ni lemah pula

sye bru first trismeter tpi bila puasa tngahri dh lemah dan kerap muntah jdi sye terpksa buka😂😅

Sy 16w…xpuasa lg ….lpas sahur pkl 7 pg tu dh rsa sakit perut…sakit dada…gastrik kot

Saya 14 week terlupaa sahur , alhamdulillah sampai berbuka tahan.

Saya baru 14 week