bleeding

Hai gais.. Normal ke kalau keluar darah awal pregnancy ni? Btw darah tu xde keluar byk sgt.. Sikit je.. N sakit belakang n cramp tu lain mcm..

105 Các câu trả lời

Ibu2 sy dh pergi hspital tpi doktor xda bgi ubat apa dia ckp kt sy yg sy dh ggur.. Lps tu msa buat pmbyaran ubt pown dia xbgi.. Dia cme pesan klau nk cuci sy kne dtg balik n byar 1000 atau biar ja dia kluar sndri.. Sedih nya sy.. Mlm tdi sy sakit sgt pgi ni Alhamdulillah kurg sikit

5y trước

Terima ksih semua

Sama mcm saye sist Saye dah 4 kali keluar darah, dr 6 week sekarang dah 13w 5d.darah keluar banyak juga seluar dalam penuh, tapi sekejap je tanpa perut sakit tapi Alhamdulillah baby sihat,oke tak ada ape bila saye terus pergi hospital.. Saye pon kekadang pelik knp asik keluar darah

5y trước

Nnt lps bersalin blh check pepsmear..

Jumpa doktor biar puas hati sis. Tanya2 kat sini, kalau org ckp normal takkan kita nak assume kita sama mcm org. Badan semua manusia tak sama. Kalaupun doktor bg jawapan yg sama mcm org kat sini jawab, atleast doktor sendiri yg diagnose. Pls jgn ambil mudah.

Better check tp kes sy dulu special. Sy memang keluar darah on off sampai minggu ke 24 camtu. Sebab saya ada condition namanya hematoma. Pendarahan di dinding rahim. Alhamdulillah anak ok dah 7 bulan pun hehe. Setiap kes berbeza better sis pegi hospital ye

Sya pun tapi beberapa hari lepas tu sakit mcm semggugut darah keluar bketul2 pg hospital rupanya dah gugur..semua sebab ramai kata tu normal. Pengajarannya jgn dgr cakap org. Kalau ada pelik2 xpayah tanya sini trus la pg klinik atau hospital..

semalam saya baru bleeding masa nak buang air kecil p klinik doc scan alhamdulillah masih ada kantung duduk betul centre jadi doc bagi ubat kuatkan rahim esok pergi utk scan lagi doc pesan kena banyakkan rehat dari buat kerja kerja berat

trimaa ksih smue atas komen2 yg positif .. sy dh check dktor ckp xd pape baby okay cume kecik sdikit xbpe nk nmpk .. sy brtanya mne tau ad segelintir yg same keadaan dgn sy 😊 sesame brkongsi rase 😁

Sebarang pendarahan yg kluar semasa mengandung adalah dianggap tidak normal. Keadaan Normal atau tidak akan dipantau oleh doc. Blh pg klinik segera utk kepastian. Tahap normal ssorg berbeza2 mommy.

Allahu..Mengandung tapi datang period? lawak apakah ini?? kenapa tanya sini, benda mcm ni dah xboleh nk confius2 dah..segera pergi hospital sebelum terlambat🤦‍♀️

Sebarang pendarahan trus g hospital..dlm buku pink pun biasa tiap kali nurse / doc akan tulis pantau pndarahan n segera ke hospital jika ada..ok ye sis..smoga xda apa2 yg serious..