Pengalaman minum air gula

Hai. Boleh cerita kan x pengalaman minum air gula? sy ahad ni dah kena minum air gula? biasa brapa minggu prgnant baru minum air gula?

43 Các câu trả lời

Sy minum sekali je, perisa oren. Xde la rasa mual. Cme lps mnum kepala terus ting tong. Bau mnyak angin bg jgn muntah. Tpi result tggi lps mnum, terus ada gdm😅redha jelah, lps bersalin nnti bru repeat utk tentukan sma ada gdm still on or not.

Sy 8week dh kena minum..seminggu sblm nak minum air gula sy.minum air kosong aje..pastu makan benda masam2.alhamdulillah semuannya ok 4.35 sblm minum air gula..slps minum air gula 3.8 doc ckp sy kekurangan gula😅.tggu 28week pulak kena minum

First minum air gula msa usia kandung 9minggu,mnum awal sebab mak ayah ad kencing manis...result sy 4.6...untk kli ke2 mnum usia 25mggu,bru pagi semalam mnum...xtw result lg...air gula bg sy sedap...rsa nk mnta lg...tp lpas mnum pening plak

Saya dulu masa pregnant anak pertama kena minum air gula..nasibla masa tu dh abis alah..waktu minum tu bagi saya sedap sbbminum waktu suam2..pastu suka makan manis..tapi alhamdulillah xda kencing manis waktu mngandung..2kali kena minum..

rmai ckp mnum skali teguk je sbb tkut trkeluar blik..tp lain pulak sya,2x mnum air gula xbleh skali teguk terus sbb sy rasa mcm paksa telan mcm tu buat lg rasa nk muntah..so sy mnum sikit2 smpai hbis..😅

Org kata minom skligus masa tga suam..sy pn buat gitu..tp,peh..sakit sgt tekak..terasa penuh perut sebab kk tmpt sy guna mug besar..penuh mug tu air..xpenah minom air habis secawan penuh cmtu😅😅

Sy minum kat private. Siap ada perisa blackcurrant. Sedap diminum. Tapi lepas minum rasa loya dan pening2.. cepat2 masuk kereta dan tidur jap😂.. asal tak muntah sudah.. tak sanggup nak repeat

4y trước

Dlm rm200 juga. Sbb sy follow up kat kk & private. Rm200 = dr consultation + test air gula + scan baby 3d

Saya minum air gula kat kk okay je. Awal2 tu la rasa loya sikit sebab tak boleh makan apa2 kan selama 8 jam ttbe kena minum air tu. Rasa dia macam kordial tak letak air masak je..

Tgok juga pada doktor dan nurse... Sya haritu 10week dh kena sebb ada keturunan... Sekarang check bsp tgok bacaan gula tinggi ke rendah 4x...dtg klinik sampai kul 8

Sy minum masa 10 weeks. Minum tu jgn berhenti2 sis. Terus je minum bg habis. Lepas tu tgk jam pkul berapa sis habiskan air tu. Nnt nurse akan terangkan