Pengalaman minum air gula

Hai. Boleh cerita kan x pengalaman minum air gula? sy ahad ni dah kena minum air gula?

18 Các câu trả lời

16hb baru2 ni...1st time sy mnm air gula. Kt klinik kmi sni..air gula plain sj..tiada perisa. Terkejut beruk sy tgk gelas air gula tu..puuuunya la besauuu & tinggi. Sy xbiasa mnm/mkn manis2 sgt. Sy takut tol klu2 sy termuntah msa mnm air gula tu..Syukur..sy dpt thn jgk. 2teguk jgk sy mnm sambil thn nafas..mata berair. Pedas tekak sy kna manis air gula tu. Hbs mnm tu nurse ambil sedikit air msak utk sy utk kurangkan rsa manis & pedas kt tekak sy tu. Puasa dr mlm..8am mnm air gula..sambg lg puasa 2jam. Lps tu bru blh mkn. Result sy okay je.. Sy hrp xakan mnm air gula lg..tp klu xsilap @28weeks nanti ada 1kali lg perlu mnm air gula. OMG! Tak apa...I'm ready!!!🤭🤭

Sedap sangat 😂😂 1. Minum sekaligus jgn berhenti 2. Jgn pndg org sekeliling 3. Jgn pg bilik air lepas minum tkut bau2 busuk boleh sbbkan ibu loya/muntah 4. Bawak minyak angin buat bau2 elakkan loya 5. Bawak AIR KOSONG utk bilas tekak sbb lepas mnum tekak rasa perit sikit. ( air kosong je dibenarkan ) 6. Kalau pg naik kereta sendiri ibu bleh tidur dlm kereta sementara nk tnggu dua jam lg utk ambil ujian drh yang kedua Ok je sebenarnyaaa. Ibu jgn tkut yaa.. sedap je air gula tu. Cuma kdg2 loya sbb tgok org lain dok loya2 😅😅 Semoga berjaya ibuuu

4y trước

sy bwk myk angin jgk.. tahan lh sikit.. kalau nk muntah atau pening hidu myk angin tu je.. baru lega..

sehari sebelum minum air gula , make sure jgn makan manis manis minum manis manis , kalau tak nanti masa minum air gula detect ada gdm , ni dr pengalaman saya , sbb first mom bila nurse kata puasa , tak fikir kena puasa dr makan minum benda manis , so jgn jadi macam saya . goodluck

Fuh yg nie betul2 mencabar. Saya sampai 5kali repeat sebab asik failed je. Mesti muntah. Tapi lain orang lain pengalamannya. Mindset betul2 taknak muntah and memang akan tahan munth. Tapi dengan sndri nya akan uweek. Takleh elak. Sampai nagis2 sebab kena repeat banyak kali.

Saya sekali je minum alhamdulillah x pengsan atau muntah. Saya buat cara mindset fikir benda lain kawal rasa mual. Hampir2 nak pitam minum air gula tanpa perisa hahaha. Sekali je minum untuk check darah ada kencing manis atau tidak. Syukur sekali minum tak repeat lagi .

Post reply imageGIF

minum air gula ni atas diri sdiri.. jgn dgr sgt kata org.. mcm sy minum sikit2 ok je.. x muntah.. bwak myk angin.. kalau rasa nak muntah atau pening2 hidu je myk angin tu.. tahan.. lps mnm jgn byk bbual dgn org sbelah.. rhat je

sy xbole minum seteguk..sbb gelas beso..kena 2x teguk..minum than nafas..nk results cntik jgn mnum air msk lpas mnum air gula..sy mase preggy mnum air msak lpas mnm air gula.. result sy 7.8 lepas bsalin results 4.4

4y trước

alhamdulillah sis

make sure bila minum tu habiskan seteguk . jgn minum sikit2 . sebab nnti rasa nak muntah . rasa dia okay je . takde teruk sgt . cuma mcm kita minum air terlebih maniss je . dont worry . 😋

Ok je.. Standby mnyk angin.. Jgn smpai muntah ye.. Klo xboleh mnum 1shot..mnum je mcm biasa.. Imagine air suam biasa ok👌 nk sedawa make sure jgn smpai muntah.. Klo muntah kena repeat

4y trước

Mane boleh sis 😅 xde ape la.. Mntak panas2

awk kene rilek je..cari yang suam..minum dalam keadaan yang tenang...saya bape kali teguk bru abis...tpi kene tenang..jgn pikir nak muntah....insha allah...akan ok