Anak kurang minum

Hai. Anak sy lelaki baru 3 bulan, dan susu formula sepenuhnya. Sejak2 ni, pengasuh mengadu anak saya kurang minum susu. Saya pun perasan anak saya kurang minum susu. Kalau saya buat 3 oz, mesti dia minum 2 oz je, 1 oz lg dia akan minum 1 jam kemudian atau kdg2 dia tak nak. Dia main2 je dgn puting tu. Buat masa sekarang anak sy minum susu lactogen. Last checkup anak berat 5.7kg. Tapi disebabkan panjang dia naik banyak, berat naik kurang, BMI dia dah hampir2 merah. Risau untuk next checkup berat dia tak naik banyak. Boleh cadangkan saya penyelesaian?

2 Các câu trả lời

sy bg similac neosure khas utk bb kurang berat badan.cpt je naik..tinggi.. berat..bmi pn cantik misi kate..skarang umo dh setaun 3 bln..masuk je setaun sy bg pedeasure..baru ni timbang ank dekat 11kg..sume cntik bmi..tnggi berat..bkn obes

mngkin ank dah x suka rasa susu tu..sis blh cuba susu lain..try n error.ank sy pn camtu..bertukar2 susu..last skali barulh dia terima susu y terakhir.fhm sgt kerisauan sgt bile ank x mnyusu nk bt ape2 pn x snng asyik pk kn penyelesaian

2y trước

similac neosure