Kurang minum susu

Salam hai mommies, anak saya masuk 5 bulan ni dia macam susah nak minum susu sangat , normal ke? Gap dari last minum lebih kurang 3 jam kemudian baru dia minum 3-4 oz tapi selalunya mengamuk macam reject bila kita bagi huhu . Kenapa ye??

2 Các câu trả lời

Rasanya normal je tu kalau gap 3 jam camtu sebab bila baby semakin membesar, kekerapan minum susu tu akan berkurang. Atau mungkin dia mula bosan dengan rasa susu formula tu, boleh cuba bagi susu brand lain. Tapi apa2 pun, try consult juga dengan Dr.

2y trước

kalau kekerapan minum susu kurang, berapa oz sekali minum tu akan depend on demand jugak ke?

samelah anak saya 5bulan pun mcmni kadang gap 2 3 jam minum susu dalam 3/4oz je tupun kdang mesti tinggal 1oz😂